1001 Ontwerpen is het architectenbureau van architect Marieke van den Dungen. Zij gebruikt haar passie voor architectuur en haar ervaring met restauratie en nieuwbouw voor het ontwerpen en maken van mooie, slimme en duurzame projecten.

Ze is in 2005 afgestudeerd als architect aan de TU Eindhoven. Met haar afstudeerproject ‘Bewoners van de grens’ heeft zij een nieuwe invulling gegeven aan Terrein Fens te Eindhoven. Een project vol tegenstrijdigheden, uitersten en grenzen op elk detail van het ontwerp, met als resultaat een extreem ontwerp dat eigenlijk geen gebouw en geen plein is.

Tijdens haar studie, is ze haar carrière begonnen bij René van Zuuk Architekten. Daar heeft ze onder andere gewerkt aan Block 16 / The Wave, een woningbouwproject dat deel uitmaakt van het masterplan van OMA voor het stadscentrum van Almere. 

Na haar studie startte zij als architect bij Jan Bakers Architecten te Utrecht. Haar belangrijkste werk was de verbouwing en renovatie van het monumentale gerechtsgebouw te Haarlem. Daar was zij als architect en assistent-projectleider mede verantwoordelijk voor het gehele traject van ontwerp tot en met de uitvoering. In 2012 won deze renovatie de ‘Lieven de Key Penning’.

In 2015 is Marieke Cum Laude afgestudeerd aan de Post-HBO opleiding Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg aan de Hogeschool Utrecht. Als restauratie-architect is zij enkele jaren werkzaam geweest bij Bureau Helsdingen, waarbij zij diverse boerderijen heeft herbestemd tot duurzame, moderne woningen en werkplekken.

Naast architectenwerk voor haar eigen bureau 1001 Ontwerpen, wordt zij regelmatig ingehuurd als erfgoed specialist, freelance architect, onderzoeker en redacteur, waaronder BOEi, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Duurzaam Gebouwd, Tektoniek.